header banner
Default

Instagram gaat betaalde abonnementen testen voor bekende gebruikers


Table of Contents

  Instagram gaat een test uitvoeren met betaalde abonnementen. Daarmee kunnen volgers tegen betaling 'exclusieve beelden' van populaire gebruikers krijgen. Als de testfase voorbij is, wordt de abonnementfunctie eerst in de Verenigde Staten uitgebracht.

  Met de abonnementen kunnen fans van influencers maandelijks toegang krijgen tot exclusieve Stories, livestreams en badges, schrijft Instagram in een blogpost. Vanaf deze week wordt de dienst op kleine schaal getest door tien populaire Amerikaanse Instagram-gebruikers. Het platform wil de komende maanden meer influencers benaderen om de abonnementfunctie te testen.

  Na de testfase komt de functie eerst beschikbaar in de VS. Volgens TechCrunch kunnen de gebruikers zelf het bedrag van hun abonnement bepalen. Het bedrag kan variëren tussen de 1 dollar en 100 dollar per maand. Dat is omgerekend tussen 88 cent en 88 euro. Wanneer de abonnementfunctie wordt uitgerold in de Benelux is nog niet bekend.

  Het was al bekend dat Instagram werkt aan het uitbrengen van betaalde abonnementen. In juli trof reverse engineer Alessandro Peluzzi de functie Exclusive Stories aan in de code van de Instagram-app. Exclusive Stories zijn afgeschermd voor normale gebruikers, maar kunnen tegen betaling bekeken worden. Instagram bevestigde het bestaan van de functie aan TechCrunch, maar wilde toen niet meer details geven.

  Sources


  Article information

  Author: Carlos Greene

  Last Updated: 1703621042

  Views: 537

  Rating: 3.7 / 5 (69 voted)

  Reviews: 86% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Carlos Greene

  Birthday: 1914-06-15

  Address: 931 Griffin Springs Suite 667, Jeffborough, LA 54801

  Phone: +4226671418865069

  Job: Article Writer

  Hobby: Snowboarding, Basketball, Skiing, Running, Camping, Card Games, Puzzle Solving

  Introduction: My name is Carlos Greene, I am a exquisite, resolved, welcoming, venturesome, ingenious, Colorful, audacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.